postduivenafdeling zeeland'96

aangesloten bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Mededelingen juli 2017

Wijziging losplaats J30
Het lossingsterrein in Chevrainvilliers is dermate slecht begaanbaar, zeker bij zware regenval, dat er al diverse wagens hebben vastgezeten. We hebben dan ook een andere losplaats gekozen voor de eerste midfondvlucht voor onze jonge duiven, nl. Pithiviers (48.10.09,0 en 02.14.05,0). Dit is een losplaats met een verharde ondergrond en prima faciliteiten voor onze begeleiders.

Wijziging T30
In een eerder overzicht staat ook hier de naam Chevrainvilliers, dit wordt nu Menen met een vrijdaginkorving naast de wedvlucht N30. Op de donderdag mogen er dus uitsluitend jonge duiven mee die in concours moeten staan.

Opgevangen duiven meegeven met de ophaaldienst
Regelmatig worden er opgevangen duiven meegegeven met de ophaaldienst van en naar Sint-Annaland. Vaak is er verder niets bekend over de afzender en de ontvanger waardoor er nogal eens een duif blijft staan bij de vervoerder. Onze vervoerder is geen koeriersdienst en zeker geen opvangcentrum, dus per direct is het dan ook niet meer toegestaan om opvangers mee te geven met de ophaaldienst. Er zijn genoeg andere manieren om duiven weer op hun plek te krijgen en daar gaan we onze vervoerder verder geen extra werk mee bezorgen !

Restlabels aan de manden
Een dringend verzoek van de convoyeurs om de restlabels aan de achterzijde van de manden aan het handvat te hangen en niet aan de spijlen. De drinkgoten in de wagen lopen langs de spijlen waardoor de labels in het laatste geval uit het zicht hangen. De restlabels aan de voorzijde van de manden aan een apart touwtje hangen zodat de kleur van de gewone labels zichtbaar blijft.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.