postduivenafdeling zeeland'96

aangesloten bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

vluchten dit weekend

Beste liefhebbers,

Na uitvoerig overleg en na afweging van een aantal factoren is besloten tot een volgende aanpassing van het vluchtschema voor komend weekend:

Gezien de verwachte temperatuur vrijdag overdag worden de oude duiven voor Melun nu ingekorfd op vrijdagavond i.p.v. donderdagavond. Dit vraagt wat extra inzet van personeel, maar gezien de omstandigheden moet er gekozen worden voor duivenwelzijn. Het maximum aantal duiven per box wordt verlaagd van 27 naar 25.

Voor de jonge duivenvlucht is er gekozen voor een herhaling van de vlucht van vorig weekend, dit wordt dus Quievrain i.p.v. Arras. Met de verwachte O tot zO-wind zit er teveel risico aan een westelijke lossing, tevens is de kans op ochtendnevel vele malen groter aan de westkant en daarmee wordt een vroege lossing onmogelijk. Tevens hebben de jonge duiven al wat ervaring met het vliegen vanuit Quievrain, in dit stadium van het seizoen ook een belangrijke factor. Het maximum aantal duiven per box ook hier 10% minder, dus 27 i.p.v. 30 duiven. Oude duiven kunnen ook worden ingezet op Quievrain, deze inkorven onder de vlucht X26.

Dit alles betekent wel extra attentie voor de verenigingen en de vervoerder om ervoor te zorgen dat de boxen op de juiste plaats in de wagen terecht komen. Daarom het verzoek om op de achterzijde van de labels GROOT en duidelijk (bij voorkeur met een zwarte stift) nogmaals de naam van de losplaats te vermelden waar de box naartoe moet. Gezien de tijdsdruk voor met name Melun het zeer dringende verzoek om uiterlijk een kwartier voor de vermelde tijd te zorgen dat de boxen klaar staan voor de ophaaldienst.

Mvg,
Willy Huige
Secr.afd.Zeeland

Advertenties

Reacties zijn gesloten.