postduivenafdeling zeeland'96

aangesloten bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

nationale Franse feestdag en X28 Roije

Beste liefhebbers,

Nationale Franse feestdag

Komende zondag is het de nationale Franse feestdag en mogen er daar geen duiven worden gelost. Dit betekent als de duiven zaterdag niet kunnen worden gelost er gewacht moet worden tot maandag om daar te lossen.

Voor de jonge duiven is dit een ongewenste situatie, dus mocht het niet lukken om zaterdag te lossen in Roije dan wordt er teruggereden naar een kortere losplaats als daar wel mogelijkheden zijn. Mocht het ook op een kortere afstand niet mogelijk zijn om te lossen op zaterdag dan wordt er teruggereden naar België om daar op zondag te kunnen lossen.

Voor de oude duiven geldt ook dat er wordt geprobeerd om desnoods dichterbij te kunnen lossen op zaterdag, maar gezien hun grotere ervaring zou overstaan tot maandag een optie kunnen zijn als ook op zondag geen mogelijkheden zijn om op de minimale afstand voor een midfondconcours (= Peronne) te kunnen lossen.

X28 Roije
Zoals in een eerder schrijven reeds aangegeven is het concours X28 Roije een gewone vitessevlucht voor oude duiven die echter niet meetelt voor het vitessekampioenschap, vandaar de afwijkende vluchtcode. Voor dit concours gelden de normale regels voor een vitessevlucht, alleen oude duiven inkorven en allemaal geregistreerd in het D- en W-bestand. Deze bestanden net als anders gewoon insturen naar Compuclub voor de verwerking van de gegevens.

Mvg,
Willy Huige
Secr.afd.Zeeland

Reacties zijn gesloten.