postduivenafdeling zeeland'96

aangesloten bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

concept vliegprogramma Zeeland + datum NPO-Ledenraad

Beste liefhebbers,

Afgelopen weekend was er een vergadering van de sectie vitesse/midfond m.b.t. de vluchten voor het Nationale Vliegprogramma 2020. Daar is vastgesteld dat de vitesse- en midfondvluchten in periodes door de afdelingen mogen worden georganiseerd. Het officieel vaststellen van dit Nationale Vliegprogramma moet echter gebeuren op een NPO-Ledenraad en deze is nu verschoven van 21 december naar 25 januari 2020 n.a.v. de brief die namens de afdelingen naar het NPO is gestuurd vorige week.

Organisatorisch gezien kunnen we als afdeling helaas niet wachten tot na 25 januari om de planning te gaan maken voor het seizoen 2020 waardoor het noodzakelijk is om zelf met een concept-vluchtprogramma te komen. Mogelijk dat er hierin nog wat bijgesteld moet gaan worden als het Nationale Vliegprogramma 2020 wordt vastgesteld, maar dan wel binnen de wensen van de Zeeuwse liefhebbers. Op de regiobijeenkomsten dit najaar zijn een aantal wensen op tafel gelegd en waar mogelijk zijn deze verwerkt in bijgevoegd concept programma. Wat direct opvalt is dat het aantal vluchten duidelijk minder is dan in 2019. Op vrijwel alle onderdelen is er 1 of meerdere vluchten afgehaald of omgezet naar een trainingsvlucht waarvoor veel minder administratie vereist is.

We beseffen dat dit zeer kort voor de afdelingsvergadering lastig is om dit nog te bespreken in de verenigingen, maar gezien de opbouw en aanpassingen n.a.v. de regiobijeenkomsten zou dit programma toch niet al teveel discussie moeten geven in het Zeeuwse. Indien gewenst kan dit eventueel worden toegevoegd als extra agendapunt op 11 december, anders kunnen we dit nog bespreken onder Wat verder ter tafel komt. Eventuele reacties via de mail zijn ook welkom tot 11 december 12.00.

Mvg,
Willy Huige
Secr.afd.Zeeland

Reacties zijn gesloten.