postduivenafdeling zeeland'96

aangesloten bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

opleer Quievrain afgelast

Beste liefhebbers,

Na overleg met het IWB en na het bekijken van diverse meteosites hebben we besloten om de leervlucht Quievrain van komende zaterdag nier door te laten gaan. Tijdens de inkorving zijn de temperaturen naar verwachting nog rond de 25 a 27 graden en zeker op zaterdagochtend worden er nog veel buien, soms met onweer verwacht. Geen weer voor een opleervlucht voor jonge duiven derhalve.

We hebben nu 2 opties beschikbaar waar we graag van iedere vereniging horen welke hun voorkeur geniet.

Optie A; We schuiven de opleervlucht door naar woensdag en gaan komende zaterdag gewoon volgens schema starten op Niergnies met de jonge duivenvluchten. De opleervlucht kan dan alleen niet van Quievrain gevlogen worden, maar zou bv. Menen of Asse Zellik kunnen zijn.

Optie B: We schuiven de opleervlucht Quievrain door naar het volgende weekend (T27) en starten een week later met het jonge duivenseizoen op Niergnies (J28). Daarmee komt Arras te vervallen en gaan we na Niergnies naar Peronne in week 29.

Graag horen we uiterlijk zaterdagavond 19.00 van de voorkeur van Uw vereniging. Dit i.v.m. het aanvragen van de lossingsvergunningen.

Verder is er nog een aanscherping van het maximaal aantal duiven in de mand voor Fontenay. In het nieuwe hitteprotocol is dit maximum op 23 duiven gesteld.

Mvg,
Willy Huige
Secr.afd.Zeeland

Reacties zijn gesloten.