postduivenafdeling zeeland'96

aangesloten bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

keuze oververvolg jonge duivenprogramma

Beste liefhebbers,

Bijgevoegd het overzicht van de gemaakte keuzes m.b.t. het voortzetten van het jonge duivenprogramma.

Met in beide gevallen 1 uitzondering is er een duidelijke scheiding te zien tussen de keuzes van verenigingen boven en onder de Westerschelde. Boven de Westerschelde is er een duidelijke wens om nog wat meer gelegenheid te krijgen om de jongen aan te leren, onder de Westerschelde mag er vanaf volgende week gestart worden met de wedvluchten.

Komende woensdag (inkorven dinsdagavond) willen we daarom starten met een opleervlucht vanuit Menen voor de verenigingen onder de Westerschelde. Hier zal in 2 groepen (West en Midden/Oost) worden gelost.

Voor de verenigingen uit het samenspel Noord en DC de Nishoek wordt er woensdag (dinsdagavond inkorven) een opleervlucht vanuit Asse Zellik georganiseerd. Deze gaan in 1 groep los.

Voor deze beide opleervluchten geldt: de wagen van de ophaaldienst komt in principe langs bij alle verenigingen tenzij men zich tijdig afmeld (zie infoboekje) !

Voor de verenigingen op Walcheren en West-Zuid-Beveland (incl. Kapelle) is er een initiatief opgezet door Louis Traas met een opleervlucht vanuit Oudenaarde komende woensdag. Meer info via traas59@hetnet.nl

Komende zaterdag nog een opleervlucht vanuit Quievrain (T27) met een lossing in 3 groepen (West, Midden en Oost/Noord). Wanneer er behoefte is om te concoursen door de verenigingen onder de Westerschelde, dan is hier de mogelijkheid om een onderling concours te houden. De week erop de eerste wedvlucht in samenspelverband met een wedvlucht vanuit Niergnies (J28) met een gezamenlijke lossing en daarna weer volgens het oorspronkelijke programma.

Hopelijk kunnen we op deze manier met een mooie groep jonge duiven starten aan het seizoen en zijn er ook op de verdere vluchten nog leuke aantallen duiven in concours.

Mvg,
Willy Huige
Secr.afd.Zeeland

Reacties zijn gesloten.