postduivenafdeling zeeland'96

aangesloten bij de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie

Onze toekomst : Jeugd , Ladies

Afdeling JEUGD kampioenschap 

Aan deze competitie mogen deelnemen:

  • Jeugdleden die op 1 januari de leeftijd van 25 jaar nog niet hebben bereikt
  • Jeugdleden die zelfstandig spelen en jeugdleden die in combinatie spelen met een senior lid.

Voor elk jeugdlid geldt, dat de eerste tien getekenden van de poulelijst meetellen voor de verschillende kampioenschappen. De punten worden gehaald uit de afdelingsjeugduitslagen. Afdelingsjeugduitslagen worden enkel bij gezamenlijke lossingen gemaakt. We hanteren 1:3 voor de bepaling van het aantal prijzen.

De volgende kampioenschappen worden vervlogen: Vitesse oud, Midfond oud, Dagfond, Overnacht, Vitesse jong, Midfond jong en de Navluchten. Van deze vluchten tellen per categorie de drie beste Afdelingsjeugdvluchten van het jeugdlid mee voor het kampioenschap. Daarnaast is er ook een generaal kampioenschap. Het generaal duifkampioenschap wordt vervlogen over alle afdelingsjeugdvluchten. Per categorie wordt een hokkampioenschap en een duifkampioenschap vervlogen. Bij alle hokkampioenschappen worden de nummers 1 t/m 3 gehuldigd, ook bij de duifkampioenschappen worden de nummers 1 t/m 3 gehuldigd, zij ontvangen hiervoor een diploma. Per kampioenschap kan maximaal 1 prijs gewonnen worden.

Per categorie wordt een hokkampioenschap en een duifkampioenschap vervlogen. Bij alle hokkampioenschappen worden de nummers 1 t/m 5 gehuldigd en bij de duifkampioenschappen worden de nummers 1 t/m 3 gehuldigd, zij ontvangen hiervoor een diploma. Per kampioenschap kan maximaal 1 prijs gewonnen worden.

Van elke afdelingsvlucht wordt een aparte Afdeling jeugd en jeugd+ uitslag gepubliceerd.

Afdeling Ladies League

LL Logo Afdeling 1

De duivensport is een “gemengde sport”, ofwel dames en heren spelen tegen elkaar. In de duivensport gaat het tenslotte niet om het hebben van spieren of longinhoud. Het gaat om drive, inspiratie, mentaliteit, liefde voor het dier en een eenheid die nodig is om samen te presteren. Afdeling Zeeland ’96 en de NPO willen deze vrouwen graag naar de voorgrond halen en stimuleren om zelf
ook actief de sport te gaan beoefenen en steunt de lancering van de Ladies League.
Een speciale competitie voor ALLE DAMES die onder eigen naam, de coördinaten van een  bestaand NPO-lid of een nieuw te maken lid, gaan spelen. Als deelnemer aan de Ladies League bestel je NPO voetringen, roze chipringen, deelname aan alle reguliere kampioenschappen en deelname aan de Ladies League . De afdeling volgt hierbij de verdere regelgeving op van het NPO

Momenteel zijn we nog druk bezig vorm te geven aan wekelijkse uitslagen en zijn de kampioenschappen in concept al bekend.  Zodra de afspraken definitief zijn berichten we dit direct op deze pagina.

Als je nog vragen hebt over alle bovenstaande categorieën kun je contact opnemen met

Karin van Gils-Wielemaker, tel nr: 0118-618417 of via de email: karin78@zeelandnet.nl